четвер, 26 січня 2017 р.


                           «Нелегка хлопцям стрілась доля                                          Отам під Крутами серед зими,                                                    Їх триста не вернулось з поля,                                                    Із поля бою триста не прийшли…»
такими словами розпочався  урок пам’яті: «Герої Крут – для нащадків взірець»,  в Степівській ЗОШ І-ІІІ ст..,  присвячений вшануванню   юнаків, які   героїчно загинули у бою  під Крутами  29 січня 1918 року.  На мою думку, проведення такого заходу дає можливість формувати особливо у  школярів почуття  патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого, інтерес до літератури про бій під Крутами;   розвивати мотивацію, спрямовану на підготовку до захисту Вітчизни, на прикладі подвигу однолітків та   повагу до борців за незалежність України. З великою увагою учні від 4 до 11 класу слухали розповідь Павлової А.С. та Рошка Ю.В. (педагог організатор школи) про трагічні події біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині і  чому так сталося, що загинули юнаки віком від 14 до 22 років. Звичайно,    в масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка і вона не є зразком  військового мистецтва, але  це – символ нескореного духу нашої нації. Тож нехай пам'ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною і  нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.   Всі присутні вшанували світлу пам'ять Героїв Крут,  які загинули за світле майбутнє України хвилиною  мовчання .
В кінці  заходу  було переглянуто  відео: «Битва під Крутами», а також в бібліотеці та школі оформлена книжкова виставка: « Крути – дорога до безсмертя».

Немає коментарів :

Дописати коментар